Started on 1 March 2022 2 dagdelen
op aanvraag

Algemene informatie Eerste Hulp Aan Kinderen basis
U leert in de basis cursus Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK) o.a. de volgende aspecten van het geven van Eerste Hulp:

Ziektebeeldherkenning en adequaat handelen bij zuigelingen (kinderen van 0 tot 1 jaar), kinderen (vanaf 1 jaar tot in de puberteit) en volwassenen.
Eerste hulpverlening aan zuigelingen en kinderen bij veel voorkomende stoornissen in de vitale functies en bij letsels (kinderziekten, bloedingen, brandwonden, botbreuken, kneuzingen, verslikking/verstikking, koorts, misselijkheid-braken, kiespijn, oorpijn, hoofdpijn, buikpijn, diarree, allergieën etc).

Inzicht in en herkennen van de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en adequaat handelen. (o.a. hersenvliesontsteking).
Preventie maatregelen ongevallen bij zuigelingen en kinderen.
Praktisch gebruik van verbandmiddelen.
Reanimatie en gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) volgens de nieuwe richtlijnen bij kinderen van 0 jaar tot puberteit.

Stabiele zijligging en veilig verplaatsen.
De basis cursus Eerste Hulp Aan Kinderen wordt verzorgd volgens de normen en richtlijnen
van het Oranje Kruis.

Voor wie is de cursus?

De basis cursus EHAK is voor iedereen die met kinderen te maken heeft, zoals ouders, grootouders, leid(st)er en/of kinderdagverblijf.

Cursusprogramma:

Dagdeel 1: theorie en praktijk van alle hiervoor genoemde onderdelen.

Dagdeel 2: vervolg theorie en praktijk en herhaling van dagdeel 1. De cursus wordt vervolgens afgerond met een praktijk- en een theorie-examen.

Bijzonderheden:
De cursus bestaat uit 2 dagdelen: dit kunnen twee (zaterdag)ochtenden, of avonden zijn. Neemt u contact met ons op om uw voorkeur aan te geven.

Veel zorgverzekeringen vergoeden (een deel van) de kosten van deze cursus. Check hiervoor uw zorgverzekering.
De cursus is inclusief cursusmateriaal.