Trainen ten tijde van het coronavirus – update januari 2022

Voorlopig blijft een aantal maatregelen nodig om verspreiding tegen te gaan en nog lang niet iedereen is volledig gevaccineerd. Voorkomen van verspreiding is niet alleen van groot belang voor de eigen gezondheid, maar zeker ook die van anderen.

In deze update dan ook een aantal spelregels die van toepassing blijven tijdens het verblijf op een van onze trainingslocaties :

Basisregels voor iedereen
• Was vaak en goed uw handen.
• Houd 1,5 meter afstand van anderen.
• Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
• Gebruik een mondkapje indien de afstand van 1,5 mtr  niet kan worden gehanteerd;
• Hoesten of niezen in de binnenkant van je elleboog;

Gezondheidscheck
Voordat je aan de opleiding begint vraagt de instructeur van Ten Napel Opleidingen of er gezondheidsklachten zijn zoals hoesten, niezen, verkoudheid e.d.

Veiligheidsmaatregelen (algemeen)

Looproutes en pictogrammen
Onze oefencentra zijn voorzien van duidelijke looproutes, zodat je 1,5 meter afstand van de andere deelnemers kunt bewaren. Mogelijke obstakels in looproutes zijn verwijderd.

Lunch
Elke deelnemer ontvangt een apart verpakt lunchpakket.

Schoonmaak
We zorgen ervoor dat alle deurklinken en andere contactoppervlakten regelmatig schoongemaakt worden.

Hygiëne
Ons pand is op meerdere punten (leslokalen, toiletten, restaurant en praktijkobjecten) voorzien van voldoende handgel en schoonmaakdoekjes. We vragen je op meerdere momenten om je handen te wassen.

Mondkapje
Cursisten en instructeurs adviseren wij om op vrijwillige basis gebruik te maken van een eigen mondkapje of faceshield. Mondkapjes zijn ook beschikbaar op onze trainingslocaties

Wegwerphandschoenen
Bij praktijkhandelingen kun je gebruik maken van wegwerphandschoenen, die je daarna direct kunt weggooien.

Instructie/Personeel
Het personeel van Ten Napel Opleidingen zal cursisten aan­spreken op ongewenst gedrag en bij overtreding van regels.

Veiligheidsmaatregelen (trainingen)

De maximale groepsgrootte voor trainingen op onze oefencentra zijn aangepast aan het lokaal en het type cursus, we houden rekening met de 1,5 meter regel.                                                                                                     

Leslokalen:
Onze leslokalen zijn ingericht met voldoende stoelen en tafels voor het veilig volgen van de opleiding. Om voldoende schone lucht aan te voeren kunnen de ramen opengezet worden. Daarnaast zijn ventilatiesystemen op juiste wijze onderhouden en afgesteld.                                                                                       

Praktijkopleidingen:
Tijdens alle praktijkopleidingen is 1,5 meter de norm, indien de deelnemers dichter bij elkaar moeten komen wordt er gebruik gemaakt van helmen met spatschermen en mondkapjes, evenals wegwerphandschoentjes. Tussen het wisselen van de deelnemers worden de materialen ontsmet.

Reanimatie:
Er zijn voldoende reanimatiepoppen aanwezig voor alle cursisten om te kunnen reanimeren. Je ontvangt een eigen beademingsmasker (faceshield) en longsysteem voor de pop. Bij opleidingen gaat de helft van de groep reanimeren en de andere helft geeft uitleg, waarna groepen wisselen. Bij herhalingscursussen gaat de helft van de groep reanimeren en de andere helft volgt een oefencarrousel, waarna de groepen wisselen. Na elke inzet wordt de borstkast gedesinfecteerd, faceshields en longsysteem vervangen en weggegooid. Tijdens dit praktijkonderdeel wordt de normale beademing in combinatie met borstcompressies uitgevoerd. 

Certificering
Dankzij deze aanpassingen kan Ten Napel Opleidingen volwaardige certificaten uitgeven, volgens de richtlijnen van certificerende instanties.
Door dit protocol in te zetten kunt u de door u geboekte training op veilige wijze volgen. Mocht u n.a.v. hiervan nog aanvullende vragen hebben of neem contact met ons op.

Wij hopen u weer snel te mogen verwelkomen in ons opleidingscentrum.

Leave a comment